Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Cevher İlkokulu

Telefon : 05367415553
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://cevherilkokulu.meb.k12.tr
Adres : CEVHER MAH. CEVHER KÜME EVLERİ CEVHER ILK VE ORTA OKULU BLOK NO 38 AKÇAKALE / ŞANLIURFA
VİZYON : “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonrada istiklal ve istikballerini kaybederler” der Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Çağımız dünyasında her alanda yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak eğitimin amaçlarında, yöntemlerinde ve işlevlerinde de değişimin olması vazgeçilmez, ertelenmez ve kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Eğitimin her safhasında sürekli gelişime açık, nitelikli insan yetiştirme hedefine ulaşılabilmesi; belli bir planlamayı gerektirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı birimlerinin hazırlamış olduğu stratejik planlama ile izlenebilir, ölçülebilir ve geliştirilebilir çalışmaların uygulamaya konulması daha da mümkün hale gelecektir. Eğitim sisteminde planlı şekilde gerçekleştirilecek atılımlar; ülke bazında planlı bir gelişmenin ve başarmanın da yolunu açacaktır. Eğitim ve öğretim alanında mevcut değerlerimizin bilgisel kazanımlarla kaynaştırılması; ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel yönlerden gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayacağı inancını taşımaktayız. Stratejik planlama, kamu kurumlarının varlığını daha etkili bir biçimde sürdürebilmesi ve kamu yönetiminin daha etkin, verimli, değişim ve yeniliklere açık bir yapıya kavuşturulabilmesi için temel bir araç niteliği taşımaktadır.
MİSYON : Okulumuz eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana çağdaş eğitim- öğretim gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır. Misyonumuz en başta Atamızın ilkeleri doğrultusunda ilerleyen vatanın değerlerine saygılı, eşitlikçi, hür, adil bireyler yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır.
BAŞARILAR : İlçe bilgi yarışmasında 8. derecesi.

Öğretmen :8
Öğrenci :266
Derslik :6
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1952
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler : 08:30-14:40
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER
Servis : ÖĞRETMEN SERVİSİ VAR
Ulaşım : ULAŞIM İLÇE MEREKZİNDEN SERVİSLERLE SAĞLANMAKTADIR.
Yerleşim Yeri : CEVHER MAHALLESİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNE 27 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Futbol Basketbol Voleybol
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuz etwinning projelerinde aktif rol almaya istekli eğitimci kadrosuyla çalışmalar yürütmektedir.
Diğer Hususlar : BİLGİLERİMİZ 27.10.2022 TARİHİNDE GÜNCELLENMİŞTİR.
Yazdır :